І. В. Лучицький — дослідник історії французької буржуазної революції (До 200-річчя революції) - Таран, Л.В. (Український історичний журнал, 1989)
Автор показує внесок відомого російського і українського вченого Івана Васильовича Лучицького у розробку проблем аграрної історії Великої французької революції, використавши при цьому неопубліковані спогади дружини історика М. В. Лучицької, фонди київського архіву вченого, а також фонди ЦДІА УРСР у м. Києві. Автор показывает вклад видного русского и украинского ученого Ивана Васильевича Лучицкого в разработку проблем аграрной истории Великой французской революции, использовав при этом неопубликованные воспоминания жены историка М. В. Лучицкой, фонды киевского архива ученого, а также фонды ЦГИА УССР в г. Киеве.