Політична діяльність В. К. Винниченка - Хміль, І.С. (Український історичний журнал, 1989)
У статті простежується еволюція поглядів В. К. Винниченка як політика, розкриваються його роль у бурхливих подіях Жовтневої революції і громадянської війни на Україні, наступне переосмислення ним цієї своєї ролі, а також невдала спроба повернення з еміграції на Україну. В статье прослеживается эволюция взглядов В. К. Винниченко как политика, раскрываются его роль в бурных событиях Октябрьской революции и гражданской войны на Украине, последующее переосмысление им этой своей роли, а также неудачная попытка возвращения из эмиграции на Украину.