Питання взаємозв'язку художніх історичних творів з науковою літературою (Український історичний журнал, 1989)
В наш перебудовний час спостерігається неабияке зростання громадського інтересу до історичних знань. Велика роль в цьому належить, безсумнівно, вченим — професійним історикам, а також літераторам — авторам історичних романів і повістей. 1 наукові праці, і особливо художні твори, мають домінуючий вплив на формування історичної свідомості народу. Отже, проблеми розвитку вітчизняної історіографії та української історичної романістики стали предметом розмови наших інтерв’юерів — відомих українських письменників та істориків.