Державній історичній бібліотеці – 50 років - Комська, А.М. (Український історичний журнал, 1989)
Минас 50 років Державній історичній бібліотеці Української РСР — одній з найбільших у республіці, єдиному спеціалізованому книгосховищу історичної літератури, науковій установі, науково-методичному центру з питань історичного краєзнавства.