90-річчя Державного історичного музею Української РСР - Ковтанюк, Н.Г. (Український історичний журнал, 1989)
Минає 90 років з дня заснування Державного історичного музею Української РСР—скарбниці матеріальної і духовної культури українського народу. Це один з найстаріших і найбільших науково-освітніх центрів республіки, який почав свою діяльність як міський музей старожитностей та мистецтва 1 серпня 1899 р. (за новим стилем — 13 серпня).