Героїчне і трагічне в долі Є. Б. Бош - Варгатюк, П.Л. (Український історичний журнал, 1989)
Висвітлюється життєвий шлях і політична діяльність Є. Б. Бош - соратниці В. І. Леніна, члена Комуністичної партії з 1901 р., що зробила великий внесок у революційний рух, зміцнення більшовицьких організацій, перемогу Великого Жовтня на Україні, в захист завоювань соціалістичної революції в роки громадянської війни. Освещается жизненный путь и политическая деятельность Е. Б. Бош - соратницы В. И. Ленина, члена Коммунистической партии с 1901 г., внесшей большой вклад в революционное движение, укрепление большевистских организаций, победу Великого Октября на Украине, в защиту завоеваний социалистической революции в годы гражданской войны.