Ставлення пролетаріату України до першої світової війни - Комаренко, О.Ю. (Український історичний журнал, 1989)
У повідомленні показано еволюцію ставлення робітничого класу ряду міст України до першої світової імперіалістичної війни, висвітлюється діалектично суперечливий, але історично зумовлений процес формування сприйняття війни з класових позицій пролетаріату. В сообщении показана эволюция отношения рабочего класса ряда городов Украины к первой мировой империалистической войне, освещается диалектически противоречивый, но исторически обусловленный процесс формирования восприятия войны с классовых позиций пролетариата.