До питання періодизації історії Компартії України - Солдатенко, В.Ф. (Український історичний журнал, 1989)
Зроблено спробу на основі марксистсько-ленінської методології визначити найбільш великі, сутностні етапи в історії Компартії України, розкрити основний зміст діяльності партійної організації республіки на кожному з цих етапів, обгрунтувати рубежі, що відокремлюють різні етапи та періоди в історичному процесі. Предпринята попытка на основе марксистско-ленинской методологии определить наиболее крупные, сущностные этапы в истории Компартии Украины, раскрыть основное содержание деятельности партийной организации республики на каждом из этих этапов, обосновать рубежи, отделяющие различные этапы и периоды в историческом процессе.