Математичний опис системи розпізнавання користувача комп’ютера - Заяць, В.; Заяць, М. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2005)
У вигляді дискретної системи шостого порядку запропоновано підхід до опису системи ідентифікації користувача комп’ютера, який дозволив підвищити достовірність розпізнавання. Отримано оцінку величини періоду введення літер тексту, яка забезпечує достовірне розпізнавання користувача комп’ютера. An approach to describing the system for identification of computer user as a sixth order discrete system which allows increasing reliability of recognition is proposed. Estimation of period value for text typing, which provided reliability of computer user identification, is obtained. Предложен подход к описанию системы идентификации пользователя компьютера в виде дискретной системы шестого порядка, который позволил повысить достоверность распознавания. Получена оценка периода ввода символов текста, которая обеспечила достоверную идентификацию пользователя компьютера.