Установча конференція Радянської асоціації молодих істориків - Асатуров, С.К.; Тараненко, М.С. (Український історичний журнал, 1989)
29 березня — 2 квітня 1989 р. у Вищій комсомольській школі при ЦК ВЛКСМ у Москві відбулась Установча конференція Радянської асоціації молодих істориків (РАМІ). Ініціаторами створення Асоціації виступили ЦК ВЛКСМ, молоді історики Москви і Ленінграда. Нове добровільне громадське об'єднання засноване при Всесоюзній раді молодих учених і спеціалістів й об'єднує молодь, яка займається дослідницькою, педагогічною, просвітительською та іншою діяльністю в галузі історії.