Л. Г. Мельников: нарис політичної діяльності - Кожукало, І.П. (Український історичний журнал, 1989)
Зроблено першу спробу складання політичної біографії першого секретаря ЦК Компартії України Л. Г. Мельникова, показаний складний характер його політичної діяльності. Звертається особлива увага на обставини звільнення Л. Г. Мельникова з посади першого секретаря ЦК Компартії України. Предпринята первая попытка составления политической биографии первого секретаря ЦК Компартии Украины Л. Г. Мельникова, показан сложный характер его политической деятельности. Обращается основное внимание на обстоятельства освобождения Л. Г. Мельникова с должности первого секретаря ЦК Компартии Украины.