З історії педагогічної освіти на Україні у 20-ті роки - Дичек, Н.П. (Український історичний журнал, 1989)
На прикладі Київських трирічних педагогічних курсів ім. Б. Грінченко розповідається про діяльність подібних навчальних закладів в Україні у 20-ті роки. Зокрема, розглядаються передумови виникнення, зміст, форми та методи їхньої роботи. На примере Киевских трехгодичных педагогических курсов им. Б. Гринченко рассказывается о деятельности подобных учебных заведений на Украине в 20-е годы. В частности, рассматриваются предпосылки возникновения, содержание, формы и методы их работы.