Історичне товариство Нестора-літописця: основні етапи й напрями діяльності (1872-1931 рр.) - Колесник, М.П. (Український історичний журнал, 1989)
Висвітлюються передумови створення та діяльність Історичного товариства Несторалітописця, аналізуються устави, склад, основні форми і напрями наукової й громадської роботи Товариства. Освещаются предпосылки создания и деятельность Исторического общества Несторалетописца, анализируются уставы, состав, основные формы и направления научной и общественной работы Общества.