Захист докторської дисертації Л. А. Шевченко - Колодезева, С.П. (Український історичний журнал, 1989)
28 квітня 1989 р. на засіданні спеціалізованої ради при Інституті історії АН УРСР відбувся захист дисертації на здобуття вченого ступеня д-ра іст. наук старшим науковим співробітником Інституту історії АН УРСР Л. А. Шевченко на тему: «Підвищення культурного рівня трудящих Української РСР в період 60-х — першої половини 80-х років: Досвід. Проблеми».