Ю. Д. Марголіс, Г. А. Тишкін. Батьківщині на користь, а росіянам на славу - Ф.П. Шевченко, Н.А. Шип (Український історичний журнал, 1989)
Рецензія на видання: Ю, Д. Марголис, Г. А. Тишкин. Отчизне на пользу, а россиянам на славу: Из истории университетского образования в Петербурга в XVIII — нач. XIX вв. Л.. 1988. — 230 с,