Нестор Махно: звивисті стежки політичного авантюриста (продовження) - Волковинський, В.М. (Український історичний журнал, 1989)
У даній частині нарису розповідається про те, як у 1919 р. Махно черговий раз уклав угоду з представниками командування Червоної Армії про спільну боротьбу проти петлюрівців і білогвардійців й був призначений командиром бригади. Однак "батько" продовжував проводити незалежну політику, практично не виконуючи на кази командування РСЧА. В данной части очерка рассказывается о том, как в январе 1919 г. Махно очередной раз подписал соглашение с представителями командования Красной Армии о совместной борьбе против петлюровцев и белогвардейцев и был назначен командиром бригады. Но "батько" продолжал проводить независимую политику, практически не выполняя приказы командования РККА.