Оптимізація радіоелектронних схем за коефіцієнтом нелінійних спотворень - Заячук, І.; Кіт, Л. (Центр математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2005)
Розроблено методику оптимізації за коефіцієнтом гармонік електричних кіл, які описують системою нелінійних алгебраїчних рівнянь. Методами якісного аналізу встановлено зв’язок між коефіцієнтом гармонік і статичним режимом роботи схеми, а відтак, за допомогою оптимізаційних процедур, здійснюють оптимальний вибір параметрів, що забезпечують цей режим. The optimization method based on the coefficient of harmonic electronic circuitі describing by the system of non-linear algebraic equations has been considered. Based on the qualitative analysis methods a relationships between harmonic coefficient and the static regime of circuit functioning is established. Further, this regime is supported by the optimal choice of parameters via optimization procedures. Разработана методика оптимизации по коэффициенту гармоник электрических цепей, которые описывают системой нелинейных алгебраических уравнений. Методами качественного анализа установлена связь между коэффициентом гармоник и статическим режимом работы схемы, на основании чего с помощью оптимизационных процедур реализуют оптимальный выбор параметров, обеспечивающих этот режим.