Науково-дослідні інститути Наркомату важкої промисловості на Україні (1928—1937 рр.) - Гаврилюк, Л.О. (Український історичний журнал, 1989)
Розглядається розвиток і вдосконалення мережі дослідних установ у галузі технічних наук у республіці в 20-30-ті роки, їх вклад в індустріалізацію країни. Рассматривается развитие и совершенствование сети исследовательских учреждений в области технических наук в республике в 20-30-е годы, их вклад в индустриализацию страны.