Іноземна допомога голодуючим України в 1921-1923 pp. - Мовчан, О.М. (Український історичний журнал, 1989)
На прикладі діяльності іноземних робітничих і добродійних організацій показана роль народної дипломатії в подоланні економічної й політичної блокади Радянської Росії капіталістичними урядами. Висвітлюються основні підсумки продовольчої, медичної допомоги селянам неврожайних губерній України. На примере деятельности иностранных рабочих и благотворительных организаций показана роль народной дипломатии в преодолении экономической и политической блокады Советской России капиталистическими правительствами. Освещены основные итоги продовольственной, медицинской помощи крестьянам неурожайных губерний Украины