Відновлення мережі закладів трудових резервів на території Української РСР (1943-1945 рр.) - Бомбандьорова, О.А. (Український історичний журнал, 1989)
Висвітлюються відновлення і зміцнення закладів трудових резервів на території Української РСР в 1943-1945 рр., перешкоди, що викликали істотні труднощі в організації навчально-виробничої роботи серед учнів училищ і шкіл ФЗН. Освещаются восстановление и укрепление заведений трудовых резервов на территории Украинской ССР в 1943-1945 гг., препятствия, которые вызывали существенные трудности в организации учебно-производственной работы среди учеников училищ и школ ФЗО.