Знаменна подія в історії українського народу - Панчук, М.І. (Український історичний журнал, 1989)
Показана самовіддана боротьба трудящих західноукраїнських земель під керівництвом КПЗУ за соціальне і національне звільнення, розкривається значення історичного акту возз'єднання для усього українського народу. Показана самоотверженная борьба трудящихся западноукраинских земель под руководством КПЗУ за социальное и национальное освобождение, раскрывается бельшое значение исторического акта воссоединения для всего украинского народа.