Одеська обласна науково-практична конференція з історичного краєзнавства - Попова, Т.М.; Самойлов, Ф.О. (Український історичний журнал, 1989)
27—28 червня 1989 р. в Одесі було проведено першу обласну науково-практичну конференцію з історичного краєзнавства, присвячену 200-річному ювілею міста-гсроя. Конференцію організували Одеський обком Компартії України, Одеський держуніверситет ім. І. І. Мечникова, обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії і культури, обласна організація товариства «Знання».