Суцільна колективізація на Україні - Кульчицький, С.В. (Український історичний журнал, 1989)
У статті коротко викладено основні питання теми, що входить до шкільного курсу історії УРСР, - про здійснення суцільної колективізації. Приділено увагу як теоретичним аспектам теми, зокрема, характеру деформацій ленінської концепції кооперації, так і наслідкам самого процесу колективізації на Україні. В статье коротко изложены основные вопросы темы, которая входит в школьный курс истории УССР, - об осуществлении сплошной коллективизации. Уделено внимание как теоретическим аспектам темы, в частности, характеру деформаций ленинской концепции кооперации, так и последствиям самого процесса коллективизации на Украине.