Участь інтелігенції УРСР у роботі міжнародних науково-технічних організацій (1976-1985 pp.) - Камінчук, М.С. (Український історичний журнал, 1989)
На значному фактичному матеріалі розкривається участь науково-технічної інтелігенції республіки у міжнародних організаціях, що розв'язують актуальні питання розвитку світової економіки, техніки та технології, а також енергетики та охорони навколишнього середовища, у 1976-1985 рр. Показані як позитивні моменти такої участі, так й недоліки, що мали місце у той час.