С. І. Мишецький — автор «Історії козаків запорізьких» - Ленченко, В.О. (Український історичний журнал, 1989)
Вперше подаються біографічні відомості про російського військового інженера князя С. І. Мишецького (народився 1710 р. - помер близько 1760 р.) - автора широковідомої «Історії козаків запорізьких», а також дані про його перебування й діяльність на Україні в 1733-1744 рр., зокрема, участь у будівництві укріплень Запорізької Січі та новосіченського ретраншементу. Впервые представлены биографические сведения о русском военном инженере князе С. И. Мышецком (родился в 1710 г.- умер около 1760 г.) - авторе широкоизвестной «Истории козаков запорожских», а также данные о его пребывании и деятельности на Украине в 1733-1744 гг., в частности, участие в строительстве укреплений Запорожской Сечи и новесеченского ретраншемента.