Інтенсифікація розвитку зеленої енергетики як чинник економічної трансформації та сталого зростання: концептуальні та методологічні основи оцінювання - Дармограй, Д.В. (Економічний вісник Донбасу, 2025)
У статті проаналізовано теоретико-методологічні основи та сучасні підходи до оцінки інтенсифікації розвитку зеленої енергетики в контексті сталого економічного розвитку. Обґрунтовано багаторівневу модель оцінювання процесів трансформації енергетичного сектору з виділенням інституційного, інвестиційно-інноваційного, енергоефективного та декарбонізаційного критеріїв. Показано взаємозв’язок рівнів оцінки (національного, регіонального, галузевого, підприємницького) та запропоновано інтегральний індекс інтенсивності трансформації як інструмент моніторингу.