С. В. Костор як історик КП(б)У (До 100-річчя з дня народження) - Селецький, А.В. (Український історичний журнал, 1989)
Розглядаються деякі проблеми історії КП(б) У, що їх розробляв і висвітлював С. В. Косіор. Робиться спроба показати еволюцію його історичних поглядів під впливом культу особи у бік пристосування до сталінської концепції історії більшовизму. Рассматриваются некоторые проблемы истории КП(б) У, которые разрабатывал и освещал С. В. Косиор. Делается попытка показать эволюцию его исторических взглядов под влиянием культа личности в сторону приспособления к сталинской концепции истории большевизма.