Суспільно-політичне життя на Україні в 20-30-х роках - Курносов, Ю.О. (Український історичний журнал, 1989)
Йдеться про участь трудящих в управлінні країною і виробництвом, розв'язання національного питання на соціалістичних засадах, про негативні явища у цій сфері, розповідається про розширення необгрунтованих репресій проти партійних, радянських, господарських і військових кадрів та багатьох інших чесних людей республіки. Речь идет об участии трудящихся в управлении страной и производством, о решении национального вопроса на социалистических основах и негативных явлениях в этой сфере, рассказывается о расширении необоснованных репрессий против партийных, советских, хозяйственных и военных кадров и многих других честных людей республики.