Нестор Махно: звивисті стежки політичного авантюриста(Продовження) - Волковинський, В.М. (Український історичний журнал, 1990)
У розділі йдеться про заключний етап боротьби Радянської влади з махновщиною влітку 1921 р. Показано спроби Махна відвернути агонію відвернути агонію очолюваного ним антирадянського руху, розгром повстанців і втечу "батька" в Румунію. В разделе рассказывается о заключительном этапе борьбы Советской власти с махновщиной летом 1921 г. Показаны попытки Махно не допустить агонию возглавляемого им антисовесткого движения, разгром восставших и бегство "батьки" в Румынию.