Д.М. Бантиш-Каменський(Закінчення) - Кравченко, В.В. (Український історичний журнал, 1990)
У статтій написаній із залученням нового архівного та історіографічного матеріалу, висвітлюється життєвий шлях, суспільно-політичні погляди автора першої у вітчизняній історичній науці синтетичної праці з історії України, відомого історика і письменника Дмитра Миколайовича Бантиша-Каменського(1788—1850). Показано особливості розуміння ним історичного минулого України в цілому і його конкретних проблем підбито підсумки вивчення наукової спадщини дослідника у вітчизняній та закордонній історіографії. В статье написанной с привлечением нового архивного материала, освещается жизненный путь, общественно-политические взгляды автора первого в отечественной исторической науке синтетического труда по истории Украины, известного историка и писателя Дмитрия Николаевича Бантыша-Каменского(1788—1850). Показаны особенности понимания им исторического прошлого Украины в целом и его конкретных проблем, подведены итоги изучения научного наследия исследователя в отечественной и зарубежной историографии.