Еміграція галицьких селян у Російську імперію в кінці ХІХ ст. - Качараба, С.П. (Український історичний журнал, 1990)
Висвітлюється маловідома сторінка галицького еміграційного руху. Аналізуються причини масового переселення селян у межі Російської імперії. Розповідається про репресивні заходи австро-угорської поліції щодо втікачів та сталвення до них російського уряду й російської громадськості. Освещается малоизвестная страница галицкого эмиграционного движения. Анализируются причины массового переселения крестьян в пределы Российской империи. Рассказывается о репрессивных мерах австро-венгерской полиции относительно беглецов и отношении к ним российского правительства и российской общественности.