Застосування гамільтонового формалізму в теорії поширення магнітов'язкопружних хвиль зсуву в неоднорідно-періодичних середовищах - Шульга, М. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2006)
Побудовано і проаналізовано структуру загального розв’язку задачі про поширення плоских магнітов’язкопружних хвиль зсуву в неоднорідно-періодичних середовищах в рамках моделі лінеаризованої магнітострикції феритів кубічної системи з врахуванням феромагнітного резонансу і дисипації енергії.. The structure of general solution for problem of propagation of magnetoviscoelastic shear waves in nonhomogeneous-periodic spaces is got and analyzed, using the model of linearized magnetostriction of ferrit of cubic system considering ferromagnetic resonance and energy dissipation. Получено и проанализировано структуру общего решения задачи о распространении плоских магнитовязкоупругих волн сдвига в неоднородно-периодических средах в рамках модели линеаризированной магнитострикции ферритов кубической системы с учетом ферромагнитного резонанса и диссипации энергии.