Республіканська наукова конференція з історичного краєзнавства - Меркатун, І.П. (Український історичний журнал, 1990)
_23—24 травня 1990 р. відбулася республіканська наукова конференція «Дослідження історії малих та середніх міст України в контексті дальшого розвитку історичного краєзнавства». Вона проходила в Новгороді-Сіверському, який сконцентрував у собі основні проблеми, характерні для більшості малих та середніх міст. У конференції взяли участь науковці та краєзнавці-аматори з Києва, Чернігова, Дніпропетровська, Москви, Полтави, Донецька, Миколаєва, Сімферополя, Кременчука, Харкова, а також місцеві дослідники.