Г.Л.Пятаков: епізоди життя і діяльності на Україні - Солдатенко, В.Ф. (Український історичний журнал, 1989)
Розкриваються найбільш значні епізоди життя та діяльності Г. Л. Пятакова на Україні, який залишив глибокий слід у боротьбі більшовицьких організацій за перемогу Жовтня, зробив помітний внесок у перші соціалістичні перетворення в республіці. Раскрываются наиболее значимые эпизоды жизни и деятельности Г. Л. Пятакова на Украине, оставившего глубокий след в борьбе большевистских организаций за победу Октября, внесшего заметный вклад в первые социалистические преобразования в республике.