Перебування М.І.Ульянової на Прикарпатті - Андрухів, І.О. (Український історичний журнал, 1989)
Під час першої світової війни у квітні — червні 1915 р. на Прикарпатті в складі Пироговського лікувально-харчувального загону перебувала сестра В. І. Леніна — Марія Іллінічна Ульянова. її життєвий шлях вже був предметом дослідження в радянській історіографії.Однак період перебування М. І. Ульянової на Прикарпатті у військах Південно-Західного фронту висвітлений ще недостатньо. До того ж мають місце огріхи і неточності, а часом і перекручення окремих фактів.