Ленінська концепція соціалізму і революційна перебудова суспільства - Горбань, Ю.А. (Український історичний журнал, 1989)
З позицій сучасного мислення в статті висловлюються погляди про суть ленінської концепції соціалізму, завдання її відновлення на сучасному етапі революційного оновлення суспільства. Показано, як у процесі перебудови творчо осмислюються і практично реалізуються ленінські ідеї про економічні основи соціалізму, функціонування політичної системи радянського суспільства, виробляються нові підходи до розвитку міжнародних відносин. С позиций современного мышления в статье излагаются взгляды на сущность ленинской концепции социализма, задачи ее восстановления на современном этапе революционного обновления общества. Показано, как в процессе перестройки творчески осмысливаются и практически реализуются ленинские идеи об экономических основах социализма, о функционировании политической системы советского общества, вырабатываются новые подходы к развитию международных отношений.