Перші наукові читання в пам'ять проф. Д.Л.Похилевича - Ковальський, М.П.; Кулаківський, П.М. (Український історичний журнал, 1989)
22—23 листопада минулого року за ініціативою Інституту славістичних досліджень, який нещодавно створений при Львівському державному університеті на базі кафедри історії південних та західних слов’ян, проведено перші наукові читання, присвячені пам’яті видатного радянського історика, спеціаліста в галузі аграрної історії Литви, Білорусії та України XVI—XVIII ст., д-ра іст. наук, проф., засновника цієї кафедри Дмитра Леонідовича Похилевича (1897—1974).