Захист докторської дисертації Ф.І. Турченком - Пінчук, Ю.А. (Український історичний журнал, 1989)
25 листопада 1988 р. на засіданні спеціалізованої ради при Інституті історії АН УРСР відбувся захист дисертації на здобуття вченого ступеня доктора історичних наук завідуючим кафедрою історії СРСР та УРСР Запорізького держуніверситету Ф. Г. Турченком на тему «Ліквідація експлуататорських класів на Україні в роки соціалістичної революції та громадянської війни».