Республіканська науково-практична конференція «Актуальні проблеми дослідження біографій пролетарських революціонерів» - Тригуб, П.М.; Хаєцький, О.П. (Український історичний журнал, 1989)
В умовах зростання ролі людського фактора у житті радянського суспільства актуальності набуває дослідження діяльності активних представників революційного руху пролетарських мас. Для узагальнення нагромадженого досвіду щодо вивчення біографій цих революціонерів і використання їх у комуністичному вихованні трудящих 12—14 жовтня 1988 р. у Миколаєві була скликана республіканська науково-практична конференція. її підготували і провели Міністерство народної освіти УРСР, Ін-т історії АН УРСР, Миколаївський обласний комітет Компартії України та Миколаївський педінститут ім. В. Г. Бєлінського.