Демографічні втрати населення України в 1930 — 1938 рр. - Максудов, С. (Український історичний журнал, 1991)
Це стаття з виданої автором у Сполучених Штатах Америки книги "Втрати населення СРСР". Не всі питання, порушені в ній, висвітлені з однаковою повнотою. Найбільша увага приділяється втратам у роки колективізації. Это статья из изданной автором в Соединенных Штатах Америки книги "Потери населения СССР". Не все вопросы, затронутые в ней, освещены с одинаковой полнотой. Самое большое внимание уделяется потерям в годы коллективизации.