З історії селянського руху на Правобережній Україні у XVIII — першій половині XIX ст. - Зінченко, А.Л. (Український історичний журнал, 1991)
Йдеться про місце й роль духівництва в суспільстві, становище селян Правобеженої України в маєтках духівництва та їх боротьбу проти соціального і національного гноблення в досліджуваний період. Речь идет о месте и роли духовенства в обществе, положении крестьян Правобережной Украины в имениях духовенства и их борьбе против социального и национального угнетения в исследуемый период.