З історії Державного Політичного управління України - Пиріг, Р. Я. (Український історичний журнал, 1991)
«Український історичний журнал» починає передрук перекладених з російської мови нарисів С. С. Дукельського про діяльність органів Всеукраїнської надзвичайної комісії по боротьбі з контрреволюцією, спекуляцією та службовими злочинами (ВУЧК) в роки громадянської війни.