V Всесоюзна конференція з питань джерелознавства та спеціальних історичних дисциплін - Дмитрієнко, М.Ф.; Войцехівська, І.Н. (Український історичний журнал, 1990)
30 травня—1 червня 1990 р. у м. Києві відбулася V Всесоюзна конференція «Перебудова в історичній науці і проблеми джерелознавства та спеціальних історичних дисциплін». її організаторами стали Наукова рада АН СРСР з історіографії та джерелознавства, Інститут історії СРСР АН СРСР, Інститут історії АН УРСР, Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка, Московський державний університет ім. М. В. Ломоносова, Головне Архівне управління при Раді Міністрів УРСР.