Діяльність Комісії ЦК КП(б)У по виданню творів В.І.Леніна українською мовою - Верменич, Я.В. (Український історичний журнал, 1990)
Досліджується діяльність Комісії ЦК КП(б)У по виданнню творів В.І. Леніна українською мовою, яка діяла протягом 1924—1937 рр. Зроблено спробу розповісти про драматичні долі причетних до цієї справи людей, що стали жертвами необгрунтованих репресій. Исследуется деятельность Комиссии ЦК КП(б)У по изданию произведений В.И. Ленина на украинском языке, действовавшей в течение 1924—1937 гг. Сделана попытка рассказать о драматических судьбах причастных к этому делу людей, ставших жертвами необоснованных репрессий.