Про створення та діяльність загонів сільської Червоної гвардії на Україні (жовтень 1917 - березень 1918 рр. ) - Малик, Я.Й. (Український історичний журнал, 1990)
Мова йде про створення та діяльність загонів Червоної гвардії у селах України в період встановлення і зміцнення Радянської влади. Речь идет о создании и деятельности отрядов Красной гвардии в селах Украины в период установления и укрепления Советской власти.