Особливості розвитку системи вищої педагогічної освіти в УРСР ( 1917-1941 рр. ) - Майборода, В.К. (Український історичний журнал, 1990)
Розглядаються структура й система розвитку вищої педагогічної освіти та форми підготовки вчительских кадрів у досліджуваний період. Рассматриваются структура и система развития высшего педагогического образования и формы подготовки учительских кадров в исследовательский период.