Республіканська програма розвитку історичних досліджень, поліпшення вивчення і пропаганди історії Української РСР (Український історичний журнал, 1990)
В січні 1989 р. ЦК Компартії України прийняв постанову про формування республіканської програми розвитку історичних досліджень, поліпшення вивчення і пропаганди історії Української РСР. Академія наук УРСР підготувала відповідний проект, широке обговорення якого засвідчило схвальне ставлення і підтримку фахівців, громадськості. Програма є першою спробою комплексного дослідження і висвітлення всіх періодів і проблем історії українського народу з найдавніших часів до наших днів. Вона грунтується на науковій методології, кращих традиціях вітчизняної і світової історіографії, реальних запитах суспільного життя і потребах самої науки.