Наукова конференція з історії Берестецької битви 1651 р. - Сарбей, В.Г. (Український історичний журнал, 1990)
Українське товариство охорони пам’яток історії і культури провело республіканську науково-теоретичну конференцію «Берестецька битва в історії України». Вона відбулася 16—17 червня на місці тієї грандіозної військово-історичної події, що сталася 339 років тому в закутку порубіжжя трьох нинішніх областей Української РСР: Ровенської, Волинської і Тернопільської.