Копні суди на українських землях у ХІV-ХVІ ст. - Гурбик, А.О. (Український історичний журнал, 1990)
Автор розповідає про діяльність копних судів на Україні в XIV—XVI ст., розглядає їхні специфічні риси та особливості.