Історичний роман М.І.Костомарова “Кудіяр”: Факт, вигадка, фольклор - Перрі, М. (Український історичний журнал, 1990)
Розглядаються історична особа Кудіяр Тишенков та фольклорний персонаж розбійник Кудіяр як прототипи головного героя однойменного роману М. Костомарова. Два способи опанування історичного минулого — науковий і художній — та співвідношення між ними у творчості історика — тема дослідження Морін Перрі. Рассматриваются историческая личность Кудеяр Тишенков и фольклорный персонаж разбойник Кудеяр как прототипы главного героя одноименного романа Н. Костомарова. Два способа освоения исторического прошлого — научный и художественный — и соотношение между ними в творчестве историки — тема исследования Морин Перри.